jwa-logo-web
Search
Close this search box.

THE PROJECT

HOW COLLABORATION HELPS A PROJECT COME TOGETHER

LOCATION

Palmers Green, London

SERVICES

Outline and concept designs
Application for planning
Detailed design
Appointing consultants
Building regulation consent
Builder selection
Project management on site

Photography: Chris Stokes
Progress Photography: JWa

The entire ground floor to this large semi-detached suburban house was remodelled to suit the needs of a young family. The kitchen and dining area had to be suitable for regular entertaining and large family gatherings with more daylight and improved links to the garden.

A side extension with a ribbon of glazing running from the rear wall and over the roof allowed daylight into the centre of the space. A rear extension with a cantilevered roof and disappearing corner brought the outside in and the inside out, so that the garden becomes an extra room in summer.

PROGRESS IN PICTURES

TEAM BUILDING

We definitely wanted to like our architect. We needed to know we could be honest with you and have a conversation.

MORE TO EXPLORE

Hill House

Joining a new build house and garage with an entry hall that links the upside down living with four bedrooms, three bathrooms and a play room. Maximise the view. Minimise the environmental impact.
{VIEW PROJECT}

The Wee House

Although The Wee House is only 8 feet wide and one room deep it has the Tardis like ability to feel bigger on the inside and that, owner Ewan claims, is down to Joe Wright’s ...
{VIEW PROJECT}

Cathcart Street

Complete refurbishment of a Victorian terraced house with a new contemporary steel stair. The smart approach to layout created a sense of extra space without needing to extend into the rear yard.
{VIEW PROJECT}