The Wee House gains planning permission!

Planning permission has been granted for The Wee House in the heart of Clerkenwell.

The Scottish client came up with the name Wee House for a good reason. Although the house sits over four floors, it is only 2,5 meters wide at the street frontage, 5,5m deep, the width reducing to a point at the rear.

The design proposal involves making three main changes to enhance the property whilst preserving its unique qualities. At ground level, the existing (non-original) shop frontage will be replaced with a distinctive design based on pre-cast concrete panels.

The rear terrace would be infilled from First Floor level up to Second Floor.  An additional storey would be added to create a new third floor. With a mansard roof and single dormer facing the street and a small winter garden at the rear.

The Wee House extension

The terrace

The library